10 oct. 2010

Misterele de la Sagrada Familia

De multa vreme am vrut sa postez acest articol..insa am amanat (mai mult din lipsa timpului).
In primul rand vreau sa incep prin a va spune ca nimic din ce vedem in fotografii nu poate sa dea fiorul acela pe care-l ai cand te aflii in fata locului unde odata visai sa ajungi. Bineinteles ca ma refer la Sagrada Familia, demult celebra biserica uriasa din capitala Catalunei -Barcelona.



Antonio Gaudi
Desi lucrarile la acesta capodopera arhitectonica masiva (parte a patrimoniului Unesco), au inceput in anul 1882, nici in ziua de astazi nu sunt finalizate, si se preconizeaza ca lucrarile se vor finaliza abia in jur de 2030.

De ce dureaza asa de mult? Pentru ca, celebrul Antonio Gaudi, care a dedicat aproximativ 50 de ani din viata sa acestei constructii, desi a murit in anul 1926 ( curios, calcat de un tramvai), a lasat in urma  schitele, cu "limba de moarte" pentru a se respecta intocmai aceste planuri si a se continua lucrarea lui.

Pe parcursul vietii lui Gaudi construirea bisericii a fost sponsorizata de catre bogatasul Eusebi Guell (da, tot el a sponsorizat si actualul parc Guell), insa dupa moartea sa, biserica catolica refuzand sa sprijine continuarea constructiei, aceasta s-a inaltat pana in zilele noastre din donatii publice.

Acum, pe langa faptul ca Sagrada Familia iti ia respiratia prin frumusetea ei interesanta, nu este numai o piesa de arhitectura ci si un puzzle de dimensiuni uriase. Si de asta m-am convins cu ochii mei... eu cautand nu doar sa admir ci si sa observ si sa inteleg...



Sagrada Familia, o biserica plina de mistere

Desi Sagrada Familia are doua fatade in prezent: Fatada Nasterii si Fatada Pasiunii, exista in plan  si Fatada Gloriei (inca neconstruita). Insa  cea de-a doua mi-a atras atentia mai mult datorita multitudinii de simboluri existente.


Analizand una dintre portile Fatadei Pasiunii


De obicei cand fac o fotografie, imediat dupa, o revad pe display pentru a ma decide daca unghiul a fost bun si daca merita sa o pastrez sau sa am o noua tentativa. Atunci mi-a fost captata atentia de un patrat ce contine 16 capsule cu numere inscrise in fiecare capsula.  
                                                                            

Patratul magic care mi-a atras atentia..

Dupa cum puteti observa numerele sunt (de sus in jos, de la stg la dreapta):
1, 14, 14, 4
11, 7, 6, 9
8, 10, 10, 5
13, 2, 3, 15

Patratul magic se regaseste in mai multe locuri, chiar pe una dintre usile masive....
(dedesubt)


Si pe un perete.....


Oricum veti calcula, pe coloana, pe rand sau pe diagonala, rezultatul adunarii numerelor va fi 33 (treizecisitrei).

Patratul pare gen Sudoku, insa in Sudoku exista o regula, numerele nu au voie sa se repete, cum este aici cazul lui 14 si 10, culmea! asezate iterativ. Si patratul este de 3/ 3 capsule. Deci eu zic ca nu are legatura cu Sudoku (Sudoku eliminat!)

Deci practic sunt trei numere care ies in evidenta: 10 -pentru ca se repeta, la fel 14...si cel mai important numarul 33! Acum ce semnificatie au aceste numere:

33 (treizecisitrei) -
  •  este format din cifra 3 iterata-in majoritatea religiilor (crstinism, budism, hinduism) divinitatea este reprezentata prin cifra 3 (Tatal- Fiul- Duhul Sfant; Buddha- Dharma-Sangha; Brahma-Vishnu- Shiva) -deci trei este cifra perfectiunii; chiar si timpul il masuram in trei (trecut, prezent, viitor)
  • se spune ca Isus a fost rastingnit la  33 de ani -in anul 33 A.D. ( varsta la care omul atinge perfectiunea fizica si psihica)
  • coloana vertebrala umana are 33 de vertebre
  • Numarul 33 este format din adunarea lui 11 cu 22 de exemplu. de ce 11 si 22? 11 si 22 sunt deasemenea numere cu puteri deosebite (care pot fi atat de partea binelui cat si a raului).
11 reprezinta numarul profetiei, viziunii, energia (nu neaparat buna); de exemplu evreii il considera un numar rau; "cordelutele" albastre ale masonilor maestri au 11 cm. De fapt numarul 11 reprezinta si esenta a tot ce este pacatos, rau si imperfect- pentru ca depaseste cifra 10 a poruncilor; In Biblie este clar, alb pe negru ca 11 este cifra Antihristului (al 11-lea 'corn"):
" In urma am privit in vedeniile mele de noapte si, iata, o a patra fiara inspaimantatoare si infricosatoare si nespus de puternica ......Ea se deosebea de toate celelalte fiare de mai inainte si avea zece coarne. M-am uitat cu luare aminte la coarne si, iata, un alt corn mic crestea intre ele..."(vezi Daniel capitolul 7, versetele 7-8 despre apocalipsa)
22 reprezinta un multiplu al lui 11, este unul dintre numerele cheie ( 11, 22, 33)
  • dar 33 are o insemnatate deosebita si pentru masoni ( citez pe cineva de la tv: "noi vorbim adesea la intrunirile noastre de Dumnezeu"- probabil ca da, zic eu, dar nu in sensul bun din pacate, pentru ca si dusmanul omului stie Biblia pe de rost si a avut chiar curajul sa incerce sa-L ispiteasca pe Fiul lui Dumnezeu- am inchis paranteza). Este cel mai inalt rang din consiliul suprem al lojelor masonice.
Asadar numarul 33 descoperit la Sagrada Familia poate reprezenta lucruri total opuse, pentru fiecare ce vrea sa vada: pe Isus sau masoneria-illuminatii (urmasii lui lucifer cel luminat -dusmanul omenirii ).

Al doilea lucru care mi-a atras atentia este reprezentarea statuilor sculptate.


Sarutul lui Iuda, sarutul tradarii
 
Dupa cum puteti vedea, relieful prezinta doua personaje, unul imbratisandu-l pe celalalt intr-un gest aparent de trandrete, sarutandu-l pe obraz. La baza se observa sarpele (intruchiparea raului inca din Gradina Edenului, cel care i-a amagit pe Adam si Eva). Se spune ca Iuda L-a tradat pe Isus pentru ca a fost posedat, si l-a vandut pe 30 de arginti. Imediat ce si-a dat seama ce a facut, a vrut sa returneze banii, insa fapta era deja facuta. S-a sinucis si a murit inainte ca Isus sa fie rastignit, tot la indemnul Diavolului (sarpelui).


Un alt simbol este ochiul inclus in triunghi, banuiesc binecunoscut de-acum de toata lumea, simbol al masonilor.


Marele sigiliu masonic- piramida si ochiul atotvazator

Intr-un singur film artistic simbolul ochiului atoatevazator a fost dezvaluit ca fiind de natura rea, precum si este, si anume....Lord of the Rings

Piviti atenti mai jos de piramida, in stanga, scris "in oglinda", apare numele Socrates (adica Socrate, da, chiar el). De ce aici, aproape de piramida masonica? Hm...Pai probsabil era mason! Ce mod de gandire stupid, veti zice probabil! De fapt mai mult ca sigur asa veti zice...dar.... 
Ce stim despre Socrate? Ca era un intelept, filozof, eu zic ca era si alchimist (asta pentru ca invatatorul lui, Archelaos, era de exemplu alchimist). Ca s-a nascut se spune, cu vreo 400-500 ani inainte de Hristos. Sa fi existat masoni de atunci, inca? Eu spun ca da!

Priviti atenti fotografiile de mai jos: prima infatiseaza judecata lui Socrate, urmatoarele doua: statuia lui George Washington (cunoscut mason) si reprezentarea cea mai cunoscuta a lui Baphomet (zeitate satanica, adulata de masonerie). Vi se pare ceva similar?


Scena de la judecata lui Socrate



Eu sunt de parere ca nu exista coincidente. Coincidentele trebuie intotdeauna sa ne dea de gandit. De fapt definitia coincidentei este = Faptul de a coincide; potrivire (întâmplătoare) a două lucruri, evenimente, fapte etc. Eu tocmai v-am prezentat trei "coincidente".... Comunicarea nonverbala in arta si reprezentari este foaarte simbolica cand vine vorba de masonerie si iluminati. Este limbaj codificat "ascuns la vedere".

Acum ca am lamurit-o si pe asta, sa trecem mai departe:


Si ce este adevarul?

Ce este adevarul? Toti pretindem ca vrem sa stim adevarul. Sa nu fim mintiti...Dar oare chiar ne dorim adevarul? Un lucru este clar: ADEVARUL TE VA ELIBERA! Adevarul elibereaza in primul rand constiinta. Dar cum poate cineva sti ce este adevarat si ce nu? Nu in toate situatiile ne putem da seama care este calea dreapta, chiar daca ne dorim, nu?

Dar ce vrea sa zica aceasta intrebare: "Si ce este adevarul?" incrustata pe aceasta usa? Puteti gasi destule baliverne pe intrenet despre acedasta intrebare care a "sarit in  ochii" multora. Bieninteles ca poate avea dublu inteles si oamenii vor incepe sa filozofeze in prezenta ei, dar adevarul este ca aceasta intrebare este din Biblie.

"Ce este adevarul?" a fost intrebare pe care I-a dresat-o Pilat din Pont lui Isus. Iar Isus a spus: " Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa."

Eu sper ca am inteles macar o mica parte din adevar. Adevarul il afli cand ai inima si mintea una, desi in aceasta lume vicioasa este o lupta sa faci asta in fiecare zi, atunci cand descoperi incet-incet care sunt "lucrurile" care conteaza in viata, "lucrurile" care  nu se pot cumpara, ci doar se daruiesc si se primesc, si care iti daruiesc pacea.

Apropo, "Adevarul te va elibera" nu este dintr-un film, este tot din Biblie (Ioan cap8, v32).



Anul 1996 in cifre romane


De ce este trecut anul 1996 aici? Ce insemnatate are anul 1996? Bineinteles ca au fost multe "evenimente".
Dar cele care mi-au atras mai mult atentia sunte cele de mai jos.
  1. in primul rand este an bisect de 366 zile
  2. 14 februarie: Biblioteca Apostolică a Vaticanului aprobă pentru Arhivele Statului român microfilmarea unor documente referitoare la istoria României.
  3. 13 decembrie: Liderii Uniunii Europene au prezentat design–ul bancnotelor EURO, care au inlocuit banii locali ai tarilor membre

     
Mai sunt multe simboluri precum cele de mai jos. Dar pentru a le descifra este nevoie de vaste cunostinte de simbolistica, si nu numai. Sper ca macar cele pe care vi le-am dezvaluit sa va pastreze atentia vie atunci cand vizitati orice loc din lumea asta mare!


Simboluri asteptand sa fie descifrate...














    

    Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi.

    8 comentarii:

    Foarte frumoasa prezentarea ta. Si logica.
    In 2007 cand am fost eu inca se construia intens....Eram pe fuga, m-am uitat putin la vitralii, am facut cateva poze dar nu am avut timp sa surprind imaginile postate de tine.......

    Interesant articolul! Mi-a placut! Ai au avut dreptate cand ai spus ca am pierdut unele detalii! :)
    Sa ai o seara minunata!

    excelent si totodata f interesant , multumim de prezentare

    MULTUMESC PT CA AI POSTAT CONTINUA CERCETARILE

    in ultima poza postata se vede clar "1995" si sunt convinsa ca l-ai analizat destul dar pentru cei care nu ao observat as aminti cateva dezastre naturale: *cutremur ij japonia 17 februarie- 6434 victime * taifunul angela 883 morti si 188 disparuti. dar si lansarea satelitului discovery; navele spațiale atlantis și mir s-au unit, formând astfel cel mai mare satelit artificial; abolirea pedepsei cu moartea în africa de sud.

    @Anonim: va spun de la fata locului ca este vorba de 1996, nu de 1995. fotografia a fost facuta de mine personal. daca I -ul final vi se pare putin dubios, atunci la fel de dubioasa este si forma L-ului, insa tot un L ramane, la fel cum I ramane I.

    Acts of God au fost de cand lumea, unele mai putin "of God" ca doar stim ca astazi unii se mai joaca si de-a vremea...insa la ce m-am referit eu este de o importanta covarsitoare, prezenta si viitoare: Uniunea Europeana si moneda unica si nasterea statului politienesc de drept (traiasca Orwell). Dar vom trai si vom vedea, si atunci sa va amintiti de mine :)

    Iti dau un sfat: vezi prin ce era bagat Gaudi, prin ce cercuri de ocultisti si probabil vei gasi si explicatia pentru unele dintre simbolurile acelea.
    Cat despre admiratia ta pentru aceasta cladire, imi pare rau, dar nu ti-o impartasesc. Consider ca aceasta cladire este extrem de sinistra, Gaudi nu a insistat degeaba sa ii fie urmarite planurile intocmai dupa ce 50 de ani a lucrat la ea. Obsesia cu numerele, geometria si simbolurile este un lait motiv in ocultism si el stia ca daca ceilalti gresesc cu un milimetru, nu mai are efect ce incerca el sa faca prin aceasta cladire si sunt sigur ca nu a dorit sa faca ceva frumos pentru a-l preamari pe Dumnezeu, ochiul lui Horus (nu este ochiul providentei, nu fiti ignoranti) pe aceasta cladire este in sine o dovada suficienta pentru a sustine acest lucru. Aceasta cladire nu este altceva decat un templu al diavolului, pentru ca obsesia mentionata mai sus este intalnita in orice manifestare a ocultismului, atat contemporan cat si clasic: wicca, New Age, masoneria, kabbalah si altele.
    Si pentru cei care au impresia ca masoneria sunt tipii imbracati ca niste papitoi pe care ii vedeti la televizor, aceea este doar partea vizibila, pentru a lua ochii lumii. Partea din spate sunt cei care au gandit sclavia pe care majoritatea o numesc societate si totul a inceput cu Nimrod, primul "mason", arhitectul lui Babel. Dar tehnologia fauririi metalului vine de mai de mult, de la Tubal Cain, descendent al lui Cain, fiind invatat de catre ingerii cazuti cum sa fabrice arme de razboi:

    "Şi Ţila, de asemenea, a născut pe Tubal-Cain, instructor al fiecărui meşteşugar în aramă şi fier; şi sora lui Tubal-Cain a fost Naama." - Geneza 4:5

    Toate acestea ne arata ca :'Freedom is not free...'

    Trimiteți un comentariu

    Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!