16 mar. 2012

Un parc pentru capricioasa/osul din tine!

Atunci cand am mai ajuns prin Madrid, de fiecare data am vizitat si parcul Capricho, ca tot am vorbit si-n penultima postare de parcuri mai naturale.

Desi acesta este un parc urban, este pastrat mai natural prin faptul ca nu are aleile pavate cu ciment sau betoane, si putem sa ne plimbam si sa ascultam zgomotul pasilor nostri prin tarana si sa simtim mirosul pamantului si ierbii verzi (pe care eu le ador!). In plus, intalnim la tot pasul veverite jucause, iar pe lac ratuste si lebede.



Parcul Capricho se afla in partea de nord-vest a orasului,  ocupa 14 hectare, iar construirea acestuia a fost comandata de catre Ducesa de Osuna intre anii 1787-1839.  Influente engleze, franceze si italiene se regasesc in amenajarea cu mult gust: labirinturi de arbusti, cladiri cu arhitectura romantica, lacuri, fantani arteziene, multe flori si vita de vie, un mic palat, o casa rustica deosebita cu gradina.- Casa de la Vieja (Casa Batranei)

Ducesa era considerata o femeie deosebit de inteligenta a timpului ei, si o protectoare a artistilor si toreadorilor. La moartea ei, primul nepot a mostenit parcul. in cele din urma proprietatea a fost scoasa la licitatie din cauza datoriilor, si a trecut in posesia familiei Bauer.(nimeni altii decat clanul Rothschild, pentru ca numele lor real este Bauer)  In 1974 primaria Madridului a devenit  proprietarul parcului, si a inceput sa-l restaureze. In anul 1999 Capricho era complet refacut, iar in 2001 a castigat diploma Europa Nostra.

In prezent, in timpul weekendurilor, de primavara si pana toamna, aici sunt organizate concerte, piese de teatru, dansuri. 

Dupa cum v-am obisnuit, va las in compania fotografiilor, pentru ca ele fac cat 1000 de cuvinte, nu? :)









 


 





Intrarea este libera.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!